Ook de hond kan mee op de fiets!

Hond op het strand

Wanneer je een dagje (of meerdere dagen) Terschelling gaat beleven, kun je ook gerust je hond meenemen. Want zelfs met het vervoer op het eiland is dit gemakkelijk te regelen. Naast dat je natuurlijk fijn kunt wandelen op het eiland met je hond, kun je ook heel ideaal een bakfiets huren! De hond voorin, jij relaxt op de fiets genietend van het eiland.

Ik probeerde het uit met mijn lieve hond Sjef, een dagje eiland in september was het plan. Aangekomen met de boot op Terschelling loop ik in een paar stappen naar Zeelen rijwielverhuur. Ik heb mijn bakfiets van te voren al gereserveerd en deze staat dan ook al klaar voor me, ideaal. Sjef kan voorin, ik zet hem voor de zekerheid wel vast en ik stap op de fiets en kan gelijk het eiland gaan verkennen. Om het mezelf een beetje lichter te maken heb ik gekozen voor een elektrische bakfiets dit keer. Sjef is niet een stil zitter dus een beetje ondersteuning is dan wel handig in dit opzicht. Wanneer ik wegfiets richting het Groene Strand moet hij duidelijk even wennen aan zijn plek in de bak. Logisch ook, hij rent natuurlijk het liefst met me mee, maar omdat ik graag wat kilometers wil maken is dat nu niet handig. Ook is het veel te warm om hem naast de fiets te laten lopen, ik heb deze dag echt een nazomer-dag uitgekozen. Gelukkig wappert de wind lekker in zijn haren en vindt hij gauw de rust, zo kunnen we lekker doorfietsen samen!

Bakfiets

Mijn bakfiets is echt een beauty, hij is licht om mee te fietsen en de bak heeft ook genoeg ruimte om mijn tas nog in te leggen. De versnelling werkt ook ideaal, ga ik een duin op, dan zet je hem wat hoger en hoef ik totaal geen moeite doen om omhoog te komen. Ik ben zelf wel fan wat wat beweging dus hou ik de stand voornamelijk in de eco-stand vandaag.

Het genieten is begonnen! Op mijn mooie bakfiets van Zeelen fietsverhuur beweeg ik het eiland soepel over. Ik fiets richting de Noordzee, Sjef doet een duik in het water (en koelt hierbij heerlijk af) en daarna fietsen we richting de dorpen Midsland en Formerum. Ik besluit om het vandaag te houden bij de rust van de natuur. Terschelling is ook fijn om de gezellige dorpjes te bezoeken, maar met deze warmte zoek ik wat meer de bossen op en de terrasjes in de schaduw, voor Sjef ook wel zo fijn.

Mooie paadjes en plekken

Mijn bakfiets beweegt zich moeiteloos over de kilometers fietspaden en de bochten gaan ook heel soepel. Ik besluit om richting het Wad te gaan fietsen en een stuk van de Polderpracht route te gaan maken. Deze fietsroute bevindt zich helemaal langs de polders en het Wad, wat mij betreft een uniek stuk natuur, onze Waddenzee staat niet voor niks op de Werelderfgoed lijst! Bij de Waddenzee voelen we ook wat meer wind als we daar op het fietspad fietsen, dat is voor ons beide wel heel fijn. Sjef is na een paar uur helemaal gewend aan de bakfiets en geniet zichtbaar van de geuren die het eiland hem geven. Ik geniet ook, maar dan vooral van de natuur, het uitzicht en de altijd mooie zee. Terschelling is fijn voor ons beide heel fijn en ik kan dan ook wel vertellen dat we verliefd zijn op dit eiland. Het eiland verkennen per fiets is voor mij dan ook ideaal; je kunt net wat meer zien dan wandelend en het brengt je op mooie paadjes en plekken waar je anders niet komt.

Elektrisch fietsen

Wat ook ideaal is is het elektrisch fietsen, zo kom je een stukje verder en vooral voor een dagje Terschelling is dat fijn. Bij Zeelen rijwielverhuur kun je naast een bakfiets ook een hondenkar huren die achter je fiets aan kan, het is maar net wat je fijn vindt om met je hond te gaan doen.

Al met al was het een hele fijn en plezierige dag. Het inleveren van de fiets was dan ook wat minder leuk want dat betekent dat je weer naar huis gaat. Maar ik kom snel weer naar het eiland Terschelling en ik ga dan ook zeker weer een fiets huren bij Zeelen!