Fietsen over het eiland Terschelling met de familie

Twee mensen fietsen door het bos bij West-Terschelling

Wanneer de nazomer valt is het een perfecte dag om Terschelling te bezoeken. Het eiland, voor mij heel bekend, blijft me toch elke keer verrassen. Zo ook vandaag, want ik ga met m’n kids het eiland over op de fiets! We maken er een familie uitje van want ook mijn ouders zijn mee.

De dag begint in Harlingen, waar we de boot pakken richting het eiland. Terschelling telt ongeveer 5000 vaste inwoners en tijdens de piek in de zomer gaat dit aantal zeker over de kop. Met de gewone veerdienst doe je er 2 uren over om op het eiland te komen. Het gevoel van vakantie begint voor mij dan ook gelijk al in Harlingen bij de boot. Het varen richting het mooie eiland, de geur van de zee en de geweldige vergezichten; het is prachtig. We gaan een dagje weg in september, maar we hebben echt nog een hele warme dag voor de boeg, op en top zomergevoel dus!

Elektrische fietsen

Aangekomen op het eiland steken we de straat over en daar vind je Zeelen rijwielverhuur, ideaal zo dichtbij de boot! Wij zijn hier nu voor 1 dag, verblijf je hier langer is het zo dat ze je koffers en tassen bij je vakantiehuisje kunnen brengen, gewoon gratis! Wat een service. Voor ons niet nodig vandaag, wij halen onze fietsen hier op en kunnen dan gelijk het eiland over fietsen. Voor de kids dit keer geen mountainbike, maar ze willen ook graag elektrisch fietsen en voor mijn ouders hebben we ook elektrische fietsen gehuurd. Het is echt heel populair die elektrische fietsen en als je een grotere afstand wilt afleggen snap ik die populariteit heel goed.

Het eiland heeft een strandlengte van 40 kilometer en als je alle fietspaden bij elkaar optelt is dat ruim 70 kilometer in totaal! Genoeg te ontdekken dus.

Wij fietsen vanaf West-Terschelling richting het Groene Strand naar de Noordzee kust. Binnen 2 minuten fiets je het dorp uit en waan je je in de prachtige natuur die het eiland te bieden heeft. Het vakantiegevoel is er nu nog meer!
We fietsen door de duinen, door de bossen en wat een weelde is dit. De kinderen kunnen zich lekker uitleven door het tempo wat te verhogen en ik zie mijn ouders zichtbaar genieten van Terschelling.

Omdat het lunchtijd is gaan we een stop doen bij de Bessenschuur. Terschelling staat natuurlijk bekend om de cranberry’s en die smaak willen we vandaag niet missen. We ploffen neer op het terras en laten ons verwennen door lekkers.
Maar dan kriebelt het al gauw weer en pakken we na de lunch onze fiets weer en vervolgen onze weg.

Mooie brede stranden

De kinderen zijn gek op Terschelling, net zoals ik zelf, maar favoriet bij hun is het strand. We fietsen door West aan Zee naar Midsland aan Zee, een mooie route langs alle vakantiehuisjes door de duinen. Aangekomen bij het strand parkeren we de fiets in de daarvoor bestemde rekken en lopen zo met onze blote voeten het strand op.
Een duik in de zee is geen overbodige luxe op deze hete zomerdag op het eiland!

Terschelling heeft mooie brede stranden en zelfs in de zomervakantie kun je een rustig plekje vinden los van alle drukte, je legt je handdoek neer, slippers uit en dan heb je niks meer nodig. Er zijn zoveel mooie plekjes hier, ik geniet vooral van de lachende gezichten van mijn kinderen en mijn ouders die ook zichtbaar genieten.

Voor de kinderen heb je eigenlijk verder niks nodig, de zon schijnt, de zee is lekker verkoelend en het verplaatsen op deze mooie fietsen van Zeelen is een feestje.
Wil je iets meer actie? Dan is een mountainbike huren bij Zeelen rijwielverhuur voor de kids ook een hele goede optie hier op Terschelling. Er zijn talloze mtb-routes op het eiland, door de bossen crossen en zo weer op hele andere plekken komen; het is een uitdaging! Natuurlijk niet alleen voor kinderen heel leuk, ook voor volwassenen is dit heel tof om te doen.

Polderprachtroute

Vanaf de Noordzee fietsen we richting Waddenzee; daar vind je ook nog kilometers aan fietspad en fiets je letterlijk naast het kabbelende water van het wad. Wij houden het nu bij een klein stukje van dat fietspad, maar in principe kun je vanaf West-Terschelling helemaal naar Oosterend fietsen via dit prachtige fietspad; de Polderprachtroute.

De dag vliegt om en we vliegen ook op onze fietsen. De jongens willen ze al mee naar huis nemen, dat zegt genoeg toch?

Eenmaal weer aangekomen bij de haven in West-Terschelling kijken we nog even naar de vele bootjes en leveren we onze fietsen daarna weer in bij Zeelen rijwielverhuur en lopen zo de boot op. Het was een prachtige dag, doei Terschelling, tot gauw!